Muusikko

Kevyen musiikin kasvatti ja avarakatseinen musiikista nautiskelija. Kitara on kulkenut mukana jo yli 40 vuotta ja reppuun on kertynyt aika paljon musiikillisia kokemuksia.

Soittamisessa puhuttelevat juurevuus, melodisuus ja groove, mutta myös äänimaisemien luonti. Lainaan ennakkoluulottomasti vaikutteita eri genreistä ja tykkään väsätä kulloinkin työstettävän musiikin tyyliin sopivia soundeja. Pääasiallinen instrumentti on sähkökitara, mutta teräskielisen akustisen maanläheinen maailma viehättää myös. Sivusoittimina ovat rummut, basso ja jossain määrin koskettimet.

Vuosien varrella kymmenet kitaristit ovat vaikuttuneet soittooni tavalla tai toisella ja monia tyylilajeja on koluttu. Tällä hetkellä inspiroivia ovat mm. Shawn TubbsMark Lettieri, Mateus Asato, Lari Basilio, Andy TimmonsIan Fletcher Thornley, Jimmy HerringAriel Posen ja Petteri Sariola.

Soittamisen lisäksi minua innostavat live- ja studiotyö, biisinteko, sovittaminen, soitonopetus sekä musiikki- ja videotuotanto. Oma studio on hiekkalaatikkoni, jossa voin toteuttaa tuotantoja ja kokeilla mitä mieleen tulee. Monitoimitila mahdollistaa ammattimaisen AV-työskentelyn, soittotunnit ja pienen bändin treenit. Äänitys-, video- ja soitinkalustoa on sopivasti.

 

Bändit

Keikalla Kapsäkissä. Kuva: Simo Kantele.

Soitan tällä hetkellä Harri Nymanin (kitara, laulu), Heini Lehtosen (laulu) ja Ape Anttilan (basso) kanssa. Ryhmän ensimmäinen julkaisu ”Kaamos” on kuunneltavissa SoundCloudista. Kokoonpano  hakee vielä muotoaan. Keikkakuvassa myös Mauri Saarikoski (viulu).

Vuosien varrella olen toiminut bändeissä, joiden tyylilajeina ovat olleet rock, pop, blues, soul, funk, jazz-rock, folk-rock ja reggae. Yhtenä esimerkkinä mainittakoon rock-yhtye Miehen Varjo, jossa soittivat Pekka Eronen (laulu), Mara Salminen (basso, laulu, koskettimet) ja Juha Kataja (rummut). Yhtyeen musiikissa kuului vaikutteita eri tyyleistä ja vuosikymmenistä. Bändi ei ole enää aktiivinen, mutta biisejä voit silti kuunnella SoundCloudista.

Muita kokoonpanoja ovat olleet mm. Pro Quest, Verona, John Roberts ja XL. Lisäksi olen toiminut sessio- ja keikkakitaristina mm. musiikkituottaja Tipi Tuoviselle, laulaja Kirsi Poutaselle, biisintekijä Matti Virolaiselle sekä Harri Nymanille.

Uteliaisuus

Joskus pohdin miksi soittaminen ja musiikki ylipäätään kiehtovat vuodesta toiseen. Tärkeimpiä syitä ovat uteliaisuus ja halu kehittyä jatkuvasti yrittämättäkään tulla koskaan täysin valmiiksi – erinomaista vastapainoa kilpailuhenkisen yhteiskunnan aikapaineistetuille vaatimuksille. Musiikkiin voi upota, ajan ja paikan tunteen voi antaa kadota. Hyvinvointivaikutukset ovat selkeitä ja musiikillinen vuoropuhelu toisten soittajien kanssa on parhaimmillaan ainutlaatuista. Maailma on pullollaan hienoja muusikoita, joiden toiminnan seuraaminen antaa myös jatkuvasti virtaa.

Sokerina pohjalla on tietysti mahdollisuus olla ikuinen pikkupoika; mieltymys soittimiin, laitteisiin ja soundeihin on loputtoman kiehtovaa. Kevyimmillään tämä voi johtaa vaikkapa pedaalilaudan tuunaukseseen, isoimmillaan kokonaisvaltaiseen laitteistouusintaan. Tärkeintä eivät ole kuitenkaan välineet sinällään, vaan niillä aikaansaatu musiikki.

Vaikka uusien välineiden ostoslista päivittyy jatkuvasti, pyrin siihen että käytössäni on kompakti joukko tarpeisiini sopivia laadukkaita työkaluja mieluummin kuin valtava arsenaali kaikenlaista sälää. Etusijalla on usein käytännöllisyys ja pyrkimys toimia mahdollisimman pienellä laitteistolla, joka mahdollistaa riittävän soundikirjon. Pääasiallinen välineistöni on moderni, mutta yhdistelen tilanteesta riippuen uutta ja vanhaa, analogista ja digitaalista, rautaa ja softaa. Liian vähälle käytölle jääneet vermeet laitan yleensä kiertoon.

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä kun kaipaat asialleen omistautunutta kitaristia.